Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witte zalmfilet met prei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 stuks witte zalmfilet á ± 200 gr
50 gr boter
1 dl sinaasappelsap
peper, zout
viskruiden
1 dl visfumet of bouillon van visbouillontabletten
1/4 liter room
3 preien
250 gr champignons

Bereiden

Stoof de in fijne reepjes gesneden prei in de boter en het
sinaasappelsap.
Laat de vis in de jus van de prei en de visfumet gaar
worden.
Leg de vis na ± 10 minuten op een warme schotel en houd
hem warm.
Snijd de champignons in schijfjes en laat ze even in het
visnat stoven.
Voeg de gestoofde prei bij de saus en breng op smaak met
peper, zout en viskruiden.
Roer vlak voor het serveren 50 gr boter door de saus.
Overgiet de vis met het sausje.
Serveer warm met aardappelpuree of -kroketten. Bestrooi met
gehakte peterselie.

Een visfumet maakt u van visafval.
Zet 1 1/2 liter koud water op met visafval, peper, zout, een
takje
selderij en een wortel en laat dit 10 minuten koken.
Zeef het vocht en van de visfumet op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Makreel met kruisbessen (voor 4 personen)
Zarzuela II
Geroosterde tomaten met tonijn
Vis in mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes